Az elektromos fogkefék előnyei

2022.11.29.
elektromos-fogkefek-1200x800.jpg

Miért érdemesebb elektromos fogkefét választani?

Az optimális szájhigiénia fenntartásához – ahogy azt már előző bejegyzésünkben is ecseteltük – elengedhetetlen a helyes szájápolás. Ehhez elsősorban a rendszeres, napi többszöri és megfelelően végzett fogmosás a kulcs. Viszont sokan nem tudják, ehhez milyen eszközöket célszerű választani. Az egyik legáltalánosabb kérdés, hogy manuális vagy inkább elektromos fogkefét használjunk?

A dentálhigiéniában dolgozók egyértelműen az elektromos fogkefét ajánlják, ami nem véletlen. Ők ugyanis tisztában vannak azzal a rengeteg előnnyel, amit egy ilyen készülék nyújthat manuális társaikkal szemben. Viszont ezen belül újabb választási lehetőségek adódnak, hiszen az elektromos fogkefék között is több különbség figyelhető meg.

Az elektromos fogkefék típusai

A hagyományos elektromos fogkefék a rezgő és forgó mozgás által kimagaslóan szebb eredményt érnek el a lepedék eltávolításában, mint a manuálisak. Egy másik típus a szónikus elektromos fogkefe, melynél a rotáló mozgás jóval gyorsabban történik, ezzel rendkívüli módon megnöveli a tisztító mozdulatok számát. A legújabb technológiai vívmány pedig az ultrahangos elektromos fogkefe, mely ultrahangos rezgéssel tünteti el a szennyeződéseket fogainkról. Utóbbihoz érdemes kifejezetten erre kifejlesztett fogkrémet is választani, mert ezekben a fogkrémekben az ultrahang hatására milliónyi kis mikrobuborék jön létre. Ezek aztán a legapróbb résekbe is bejutnak, szemben a hagyományos fogkrémekben kialakuló buborékokkal.

Személyre szabott megoldások

Típusukat tekintve is akad tehát különbség az elektromos fogkefék között, de még többet vehetünk észre akkor, amikor választás előtt állunk, és az egyes márkák között próbálunk dönteni. Van, ahol köralakú fogkefefejre esküsznek, máshol a hagyományos formával találkozhatunk. Az alakjukon kívül pedig ennél a részletnél is több lehetőségünk van, ugyanis a fogkefefejek szintén sokféle változatban elérhetők. Ezen belül meg kell említeni például a sörték keménységét, mely lehet keményebb, normál, vagy éppen különösen puha, azaz „hard, medium és soft”. Méretükben is eltérők lehetnek, valamint annak ellenére, hogy mindegyik kiválóan teszi a dolgát, egyes termékeknél kiemelhetnek egy-egy lényegesebb pozitívumot, miben a legjobb az adott fogkefefej. Bármelyiket is érezzük a számunkra legmegfelelőbbnek, arra mindig ügyeljünk, hogy kompatibilis legyen a már meglévő elektromos fogkefénkkel!

Mindezeken túl rengeteg olyan plusz funkció szélesíti az elektromos fogkefék palettáját, melyek közül mindenki a saját igényei szerint válogathat. Állítható üzemmód, beépített időmérő vagy mágneses töltő? Csupán annyit kell tennünk, hogy előtérbe helyezzük, mi milyen elvárásokat fektetünk le a leendő fogkefénkkel szemben, és milyen kényelmet elősegítő lehetőségek tennék még komfortosabbá számunkra a fogmosást. Ezek után már könnyebben megy majd a választás.

Minden egyes változat rengeteg előnyt kínál

Végül beszéljünk arról, ami a legfontosabb az elektromos fogkefék tekintetében: az előnyökről! Bármelyik típus mellett tesszük le a voksunkat, az biztos, hogy szájüregünk nem fogja bánni a döntést! Az elektromos fogkefék amellett, hogy hatékonyabban tisztítanak, gyengéden teszik mindezt. A jóval több lepedék eltávolítása mind a fogak, mind pedig az íny egészségének megőrzésében segít. Mindez nélkülözhetetlen a produktív megelőzéshez, ráadásul esztétikailag is szemmel láthatóan jobb eredmény érhető el alkalmazásukkal. Végül egy olyan előnyt sem szabad kihagyni, mely igencsak sokakat érint. Az elektromos fogkefe akár gyengébb manuális készség mellett – például gyermekek vagy idősek esetén – is kiválóan használható, biztosítva ezzel a könnyebb, mégis sokkal eredményesebb fogtisztítást.

Lépj kapcsolatba velünk!

Elérhetőségek


Budapest belvárosában a 7. kerületben található impozáns fogászati rendelésünkön vája Önt dr. Kachelmann Sára szájsebész szakorvos és csapata


IDŐPONTFOGLALÁS

Telefon:
06 30 556 6000FOGÁSZATI RENDELŐ

Budapest, 7. kerület
Rottenbiller u. 5/b.
Kövess minket!

Közösségi médiaCopyright by AmonDent 2022. All rights reserved.

Amondent-footer-logo