A fogászati implantátum előnyei

2023.02.22.
fog-implantalas-utan-1200x675.jpg

Miért érdemes a fogászati implantátumot választani?

Előző bejegyzésünkben azokkal a leggyakrabban előforduló kérdésekkel foglalkoztunk, melyek a fogászati implantálással kapcsolatban valóban mindenkit foglalkoztatnak, aki elgondolkozik ezen a megoldáson. Most adunk még egy kis segítséget azzal, hogy összeszedtük az implantátum előnyeit, melyek miatt tisztán körvonalazódik, miért is érdemes ezt a lehetőséget választani.

Tartós, tehát mindenképp megéri

A fogászati implantátum rendkívül stabil és masszív alapot képez, bármilyen fogpótlás is kerül majd rá. Éppen ezért a tartóssága nem ismer vetélytársat. Amennyiben betartunk néhány tanácsot az implantátumunkkal, valamint a fogpótlásunkkal kapcsolatban, akkor akár egy életre szóló megoldást is jelenthet. Pontosan emiatt – annak ellenére, hogy első ránézésre drágább eljárásnak tűnik – megéri az implantálás mellett dönteni. Hiszen időtálló, nem igényel folyamatos korrigálást, nem kell újra és újra költeni rá. Olyan, mint egy fantasztikus befektetés, ami mindenképpen megtérül.

Mindenféle pótlással működik

A fentebb említett stabil alapnak köszönhetően gondolkodhatunk bármilyen fogpótlásban, az mindig összeegyeztethető lesz az implantátummal. Ezen a ponton persze fontos megjegyezni, hogy az egyéni igények mellett természetesen a fogorvosunk tanácsaira hallgatva lesz majd tökéletes a végeredmény, hiszen nem mindegy, hogy a fogsor melyik részén és hány fog pótlására van szükség.

Kivételes eseteket is orvosolni tud

Akadnak olyan kivételes szituációk, amikor másfajta eljárás nem is kerülhet szóba, csak az implantálás. Ilyen helyzetet jelent például, amikor az egész fogsor pótlásra szorul. Ebben az esetben egy épített körhíd kerül majd a beültetett implantátumokra, ami egy teljesen stabil és esztétikus fogsort eredményez. Ugyancsak alkalmazható sorvégi foghiány kitöltésére is. Ilyenkor más lehetőség nincs is – amennyiben nem szeretnénk részleges kivehető, vagy kivehető fogpótlást – hiszen hiányzik a hátsó pillérfog a pótlás rögzítéséhez. Végül meg kell említenünk azt a gyakori problémát, amikor egyetlen fog pótlására lenne csak szükség. Amennyiben nem szeretnénk, hogy a hiány melletti – sok esetben teljesen egészséges – fogat csiszolni kelljen, akkor az implantátum lehet ilyenkor is a tökéletes megoldás.

Nincsenek kellemetlen mellékhatások

A fogászati implantátum nagy tisztaságú, szövetbarát anyagból készül. Ez nem más, mint a titán, mely nem okoz semminemű allergiás reakciót, így nem kell tartanunk kellemetlen mellékhatásoktól. Ennek az a kulcsa, hogy ezt az anyagot a szájban található savak nem képesek megbontani, ezért a szervezettel nem is tudna kölcsönhatásba lépni ahhoz, hogy zavarokat okozhasson.

Minőségi javulás életünkben

A konkrét előnyökön túl meg kell említeni egy olyan pozitívumot is, melyet főleg azok tudnak igazolni, akik a fog implantátum nyújtotta lehetőséget választották. Ez maga az életminőség javulása. Hiszen az olyan hétköznapi tevékenységek, mint az evés vagy az önfeledt mosolygás végre ismét elérhető lesz, mindenféle félelem nélkül. Emellett az esztétikus fogazat elérése bizony az önbizalmat is képes pozitív irányban befolyásolni.

Lépj kapcsolatba velünk!

Elérhetőségek


Budapest belvárosában a 7. kerületben található impozáns fogászati rendelésünkön vája Önt dr. Kachelmann Sára szájsebész szakorvos és csapata


IDŐPONTFOGLALÁS

Telefon:
06 30 556 6000FOGÁSZATI RENDELŐ

Budapest, 7. kerület
Rottenbiller u. 5/b.
Kövess minket!

Közösségi médiaCopyright by AmonDent 2022. All rights reserved.

Amondent-footer-logo