Fogászati implantátum kisokos

2023.02.13.
fog-implantatum.jpg

Gyakori kérdések a fogászati implantátummal kapcsolatban

Kétségkívül a fogászati implantátum az egyik legtartósabb és egyben legstabilabb megoldás, amennyiben fogpótlásokról beszélünk. Ennek ellenére még mindig rengeteg kérdés merülhet fel a páciensekben, amikor felvetődik ez a lehetőség. Sokan pedig továbbra is ódzkodnak, ha meghallják az implantátum szót, ami főként a megválaszolatlan kételyek miatt lehetséges. Éppen ezért most elhoztuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket!

Mekkora fájdalommal jár a fogászati implantálás?

Talán ez a legtöbbször elhangzó kérdés. Hiszen maga a tény, hogy a fogászati implantátum fúrással együtt jár, már sokaknál kiveri azt a bizonyos biztosítékot. Pedig ez a beavatkozás egyáltalán nem jár fájdalommal. Sőt! Az egyik legfájdalommentesebb eljárásnak mondható. Egyrészt magában a csontban nincs érző ideg, ami fájdalmat generálna az implantátum helyének kialakításakor. Másrészt vagy helyi érzéstelenítésben történik a folyamat, vagy – amennyiben a helyzet ezt kívánja – altatásban.

Utána sem fog fájni?

Ha már megnyugodtunk az első kérdésre kapott válasz után, akkor felmerülhet bennünk, hogy mi lesz akkor, ha kimegy majd az érzéstelenítő hatása. Ettől sem kell tartanunk, hiszen a fogászati implantátum behelyezését követően legfeljebb olyan enyhe fájdalmakkal kell számolnunk, melyek könnyen orvosolhatók a megszokott fájdalomcsillapítók segítségével. Egyes esetekben pár napig felduzzadhat az arcunk, ami ugyancsak hamar enyhíthető hűtőtasakos jegeléssel, ez viszont maximum kellemetlen, de nem jár fájdalommal.

Mi a helyzet a kilökődéssel?

Sokan attól tartanak, hogy a fogászati implantátumot nem fogja befogadni a csont, és hamar kilökődik majd. Ennek esélye azonban igen csekély – csupán 2% -, ami annak köszönhető, hogy az implantátumok anyaga teljes mértékben kompatibilis a szervezettel és nem allergizál. Amennyiben a páciens is tudatosan figyel arra, hogy betartson pár tanácsot az eljárás után, akkor a kilökődés elkerülhető.

Mire kell figyelni a fogászati implantálás után?

A fogászati implantálást követően természetesen nem árt odafigyelni pár részletre. Ezzel az implantátum tartósságát segítjük elő. A legfontosabb, hogy a kezelt területet helyesen ápoljuk és ügyeljünk a megfelelő szájhigiénia fenntartására. Érdemes a megszokottnál gyakrabban fogat mosni például.

Nem lesz nehéz megszokni?

Minden egyes implantátum esetében olyan egyénre szabott pótlás kerül fogsorunkba, mely számunkra a legmegfelelőbb. Ezt segíti elő a lenyomatvétel, valamint az utólagos megmunkálás lehetősége, amennyiben egyáltalán szükséges. A pótlás így tökéletesen illeszkedik majd az implantátumra. Ezzel együtt olyan stabil és tartós eredményt kapunk, amit nem is kell megszokni majd. Hiszen pont olyan lesz, mintha a saját fogunk lenne.

Mennyibe kerül a fog implantátum?

Sokakat tántorít el, hogy a fogászati implantátumot általában drága megoldásként emlegetik. Viszont, ha figyelembe vesszük, hogy akár egész életen át is kitart, felesleges cserék nélkül, akkor már egyből más a helyzet. Nem beszélve tartóssága mellett arról, hogy esztétikai szempontból is fantasztikus megoldás, ráadásul az olyan kényelmetlenségek is elkerülhetők vele, mint például a pótlások elmozdulása/kiesése nem várt szituációkban.

Lépj kapcsolatba velünk!

Elérhetőségek


Budapest belvárosában a 7. kerületben található impozáns fogászati rendelésünkön vája Önt dr. Kachelmann Sára szájsebész szakorvos és csapata


IDŐPONTFOGLALÁS

Telefon:
06 30 556 6000FOGÁSZATI RENDELŐ

Budapest, 7. kerület
Rottenbiller u. 5/b.
Kövess minket!

Közösségi médiaCopyright by AmonDent 2022. All rights reserved.

Amondent-footer-logo