A fogkő eltávolítás 5 legnagyobb előnye

2023.06.13.
fogko-eltavolitas-ultrahangos-eszkoz.jpg

Egyértelmű, hogy ez a legalapvetőbb és az egyik legfontosabb fogászati beavatkozás, most azonban összeszedtük a fogkő eltávolítás 5 legnagyobb előnyét, hogy lássuk, milyen rövid-, és hosszú távú segítséget nyújt. Mivel fogászati szűrést eleve fontos beiktatni fél-, de legalább egyévente, így ezeken az alkalmakon egyértelműen kiderül, sort kell-e keríteni a következő fogkőleszedésre.

A fogkő eltávolítása nem csak esztétikai javulást eredményez

A fogkő nagyon makacs, sárgás vagy szürkés elszíneződés a fogak íny felöli részén, mely aztán egyre nagyobb lerakódásokká növi ki magát. Sajnos, ahogy megindul a fogkő térnyerése, azzal már otthon, sima fogkefe segítségével nem tudunk mit kezdeni. Éppen ezért érdemes rendszeresen igénybe venni a fogászati fogkő eltávolítást, hiszen ezzel rengeteg baj előzhető meg.

  1. Esztétikus megjelenés

Bár egészségügyileg nem ez a legfontosabb előny, mégis elsőként emeljük ki a fogkő eltávolítás esztétikai eredményeit, hiszen laikusként talán az első és legszembetűnőbb változást ez jelenti. Senki sem szereti látni a tükörben, hogy fogai elszíneződtek, sokan pedig takargatni is kezdik mosolyukat, amint észreveszik a kellemetlen változásokat. Takargatás helyett azonban érdemes minél hamarabb leszedetni a fogkövet, hiszen nem csak esztétikailag jár negatívumokkal, ha kezeletlenül hagyjuk uralkodni fogainkon. Az eljárás után persze egyértelműen látványos az eredmény, és miután búcsút mondtunk a fogkőnek, sokkal magabiztosabban tudunk majd mosolyogni.

  1. További problémák megelőzése

A fogkő egyenes úton vezetheti el fogainkat a fogszuvasodás állapotába, ami aztán még több kellemetlenséggel jár. Mivel fogmosáskor ezeket a lepedékeket már nem tudjuk rendesen eltávolítani, így a fogkő tökéletes melegágyat biztosít a baktériumoknak. A fogszuvasodás pedig már sokkal komolyabb beavatkozásokat igényel, legrosszabb esetben el is veszíthetjük a kritikus állapotban lévő fogainkat. A fogkő eltávolításával mindezt meggátoljuk, és biztosítjuk a megfelelő szájhigiéniánkat, valamint annak könnyebb fenntartását.

  1. Nincs többé kellemetlen lehelet

A nem megfelelő szájhigiénia, illetve a fent említett folyamat gyakran társul kellemetlen lehelettel, ami igen kínos szituációkat szül a mindennapi életben. Amennyiben ilyet tapasztalunk, legalább akkor érdemes felkeresni fogorvosunkat, és igényelni a dentálhigiéniai eljárást. A fogkő eltávolításának segítségével így nem csak az állapotromboló lepedékektől és baktériumoktól szabadulhatunk meg, hanem a rossz lehelettől is.

  1. Ínygyulladás megszüntetése

Sokan tapasztalják, hogy fogmosás közben igen könnyen vérezni kezd a fogínyük. Még vészesebb a helyzet, ha már irritáció nélkül is előfordul ez a tünet. Amennyiben gyakran észlelünk fogínyvérzést, az a fogíny gyulladt állapotára utal. Nagyon sok esetben a felhalmozódott fogkő tehető felelőssé ezért, tehát egyértelműen alkalmazható a fogkő eltávolítása az ínygyulladás megszüntetésére, illetve megelőzésére.

  1. Kontroll és gyógyír egyben

Mivel a fogkő leszedését ajánlott rendszeresen elvégezni, ezért praktikusan össze is lehet kapcsolni a szintén szükséges fogászati kontrollal, melynek során fény derülhet minden egyéb problémára is. Bármilyen gondot észlel fogazatunkon a fogorvos, az biztos, hogy így hamar lépni tud, megelőzve ezzel a komolyabb és esetleg fájdalmasabb problémák kialakulását. Mindemellett a fogkő eltávolításával ismét egészséges állapotba kerül szájüregünk, szájhigiéniánk fenntartása pedig könnyebb feladat lesz. Ugyancsak növeli mindezzel az eljárás a már bent lévő fogpótlások élettartamát is, melyek egészséges közegben sokkal tartósabbak lesznek.

Lépj kapcsolatba velünk!

Elérhetőségek


Budapest belvárosában a 7. kerületben található impozáns fogászati rendelésünkön vája Önt dr. Kachelmann Sára szájsebész szakorvos és csapata


IDŐPONTFOGLALÁS

Telefon:
06 30 556 6000FOGÁSZATI RENDELŐ

Budapest, 7. kerület
Rottenbiller u. 5/b.
Kövess minket!

Közösségi médiaCopyright by AmonDent 2022. All rights reserved.

Amondent-footer-logo