Luxus a szájápolásban – A világ legdrágább fogkeféje és fogkrémje

2022.11.21.
titanium-fogkefe.jpg

A helyes szájápolás egyik legalapvetőbb eleme a fogmosás. Ehhez rengeteg márka közül választhatunk, mind a fogkefét, mind pedig a fogkrémet tekintve. Sokan megesküsznek egyikre-másikra, mások inkább az árakat nézik vásárláskor. De azt valószínű kevesen tudják, hogy a világ legdrágább fogkeféje mennyibe is kerül. Lássuk!

Egészen elképesztő, de a szóban forgó luxuscikk ára már túlmegy az egymillió Forinton is. De vajon mit tud ennyi pénzért? A német gyártmány elvileg egész életre szól, vagyis soha nem megy tönkre. A kefe részt persze cserélni kell időnként, ehhez maga a gyártó postáz félévente öt darab új kefét. A csere egyszerű, hiszen a fej kipattintható. Maga a nyél titánból készül, ami masszivitást és egy elegáns külsőt eredményez. Mégis vannak, akik a fém tapintást nem kedvelik, számukra egy rácsatolható, színben hozzáillő műanyag tok is elérhető, természetesen felár ellenében. A könnyed fogkefe négyféle színben választható.

Ha már luxusfogkefe, akkor nem maradhat le a luxusfogrém sem!

A fent említett fogkefe ára valószínű a legtöbbek számára finoman szólva is meglepő lehet, de a legdrágább fogkrém is érdekes, ha már a szájápolásban előforduló luxuscikkekről beszélünk. Ebből egy tubus körülbelül negyvenezer Forintba kerül. A gyártó által szabadalmazott fluormentes fogkrém – ígéretük szerint – segít a fogzománc sérüléseinek helyreállításában. Az összetevők között kakaóbabot is olvashatunk, viszont a luxuskategóriás fogkrém nem igazán tartalmaz semmilyen egyéb, különleges alkotóelemet. Csupán az aranyozott csomagolás jelzi, hogy nem egy hétköznapi termékről van szó.

Ne ijedjünk meg, a helyes szájápoláshoz mindez nem szükséges!

Természetesen mindez egyáltalán nem kell ahhoz, hogy szájüregünk és a benne lévő fogak állapota rendben legyen. Persze fontos, hogy számunkra megfelelő eszközöket válasszunk a szájápoláshoz. Ehhez, és a helyes rutin kialakításához is nyugodtan kérjük ki fogorvosunk tanácsait! Nagy kérdés sokszor például, hogy manuális vagy elektromos fogkefét használjunk-e inkább, illetve, ha a másodikra esik a választás, akkor abból milyen fajtát érdemes beszerezni. Ugyanis az elektromos fogkefék között is több típus áll rendelkezésünkre a piacon. A következő bejegyzésben pontosan ezért kitérünk majd arra, hogy milyen elektromos fogkefetípusok léteznek, illetve milyen előnyökkel jár az alkalmazásuk.

A mindennapi és jól végzett fogmosás mellett érdemes olyan fogápolási cikkeket is alkalmazni, mint a fogselyem például. Mindemellett kiemelt szerepet kell, hogy kapjon a rendszeres fogászati szűrés, ahol fény derülhet időben bárminemű problémára. A dentálhigiénes kezelések pedig tökéletes és egészséges mosolyt garantálnak, amennyiben szükségesnek ítéli meg kezelőorvosunk ezek alkalmazását. A szájüregünk egészsége nem csak esztétikai szempontból fontos. Életminőségünket is javítja, ha nem kell fogfájással, rossz lehelettel, vagy egyéb fogászati problémával küzdenünk. Mindezt elérhetjük a luxuskategóriás fogkefe és fogkrém nélkül is.

Lépj kapcsolatba velünk!

Elérhetőségek


Budapest belvárosában a 7. kerületben található impozáns fogászati rendelésünkön vája Önt dr. Kachelmann Sára szájsebész szakorvos és csapata


IDŐPONTFOGLALÁS

Telefon:
06 30 556 6000FOGÁSZATI RENDELŐ

Budapest, 7. kerület
Rottenbiller u. 5/b.
Kövess minket!

Közösségi médiaCopyright by AmonDent 2022. All rights reserved.

Amondent-footer-logo