A megfelelő szájhigiénia fenntartása

2022.12.12.
shutterstock_153342155-1200x800.jpg

Mit tehetünk szájüregünk egészségéért?

Korábbi bejegyzésünkből már kiderült, hogy nem az a lényeg, mennyire drága egy fogkefe, vagy egy fogkrém, amikor a számunkra legjobb eszközöket próbáljuk kiválasztani a fogápoláshoz. A kulcs inkább a helyes mozdulatokkal végzett, rendszeres és kellő ideig tartó, alapos fogtisztítás. Mindezek mellett mit tehetünk még azért, hogy a megfelelő szájhigiéniát fenntartsuk?

Az egyszerű fogmosás nem elég

Természetesen az egyik legfontosabb tényező a szájüreg egészségének fenntartásában maga a fogmosás. Ebben a kérdéskörben is lényeges kitapasztalnunk, hogy számunkra melyik a legjobb fogkefe – előző cikkünkben ehhez nyújtottunk néhány információt az elektromos fogkefékről -, valamint milyen fogkrémmel érdemes mosni fogainkat. Mindezekhez nagyon is jól tesszük, ha kikérjük fogorvosunk véleményét is. A fogmosás mellett azonban van még pár lehetőség, melyeknek segítségével még inkább növeljük annak az esélyét, hogy a különböző fogászati problémák elkerüljenek minket. Ilyen például a fogselyem használata, mely segít az olyan kicsi fogközöket, réseket is kitisztítani, melyek a fogkefék elől nagyrészt rejtve maradnak. Ugyancsak léteznek olyan szájöblögetők és szájvizek, melyek még hatásosabban tisztítják a szájüreget. Ennél azonban figyelnünk kell arra, hogy ne essünk át a ló túloldalára! Hiszen túlzott alkalmazásuk kiöli a szájüregben megtalálható baktériumok azon részét is, melyek szükségesek lennének a normál állapot fenntartásához.

Menjünk rendszeresen fogászati kontrollra!

Érdemes legalább évente – de sokaknak célszerű inkább félévente – felkeresni a rendelőt fogászati szűrés céljából. Ezzel ugyanis rengeget bajt spórolhatunk meg magunknak. Legtöbben csak akkor keresik fel fogorvosukat, amikor egyre többször éreznek már érzékenységet, vagy például fogínyvérzést, de sokan kivárják, amíg már kibírhatatlan fájdalommal jár fogászati problémájuk. Mindezek megelőzhetők a rendszeres kontrollok segítségével, hiszen a legtöbb elváltozás időben kiszűrhető. A fogazat így nagyobb eséllyel megmenthető, komolyabb beavatkozások nélkül. Legtöbbször ilyenkor – amennyiben szükséges egyáltalán – olyan dentálgigiéniai kezelések kerülhetnek szóba, mint a fogkő eltávolítás, vagy a fogfehérítés.

Dentálhigiéniai kezelések a tökéletes mosolyért

Akármilyen alaposak vagyunk, sajnos egy idő után akkor is jelentkezhetnek olyan problémák, melyekkel mi már nem tudjuk felvenni a harcot. Fogainkon helyes fogtisztítás mellett is lerakódások képződhetnek, illetve elszíneződhetnek. Ez nem csak esztétikailag jelent problémát, hanem rengeteg egyéb fogászati gondot is eredményezhet, amennyiben időről időre nem foglalkozunk ezekkel a változásokkal. Az AmonDent fogászati rendelőben elérhető dentálhigiéniai beavatkozások gyorsan és időben megoldják a fogkő, illetve az elszíneződés megjelenését, ezzel nem csupán gyönyörű mosolyt varázsolva, hanem teljesen egészséges szájüreget biztosítva.

Lépj kapcsolatba velünk!

Elérhetőségek


Budapest belvárosában a 7. kerületben található impozáns fogászati rendelésünkön vája Önt dr. Kachelmann Sára szájsebész szakorvos és csapata


IDŐPONTFOGLALÁS

Telefon:
06 30 556 6000FOGÁSZATI RENDELŐ

Budapest, 7. kerület
Rottenbiller u. 5/b.
Kövess minket!

Közösségi médiaCopyright by AmonDent 2022. All rights reserved.

Amondent-footer-logo