Egészséges íny és tiszta fogazat

DENTÁLHIGIÉNIA

Rendelőnkben olyan dentálhigiéniai kezelések segítik a páciensek szájüregét tisztán és egészségesen tartani, melyek fogászati és esztétikai szempontból is megoldják a felmerülő problémákat.

Mi is az a dentálhigiénia?

Fogaink és szájüregünk megfelelő tisztítása és karbantartása elengedhetetlen ahhoz, hogy elkerüljük a fogainkat érintő kellemetlenségeket. Ehhez viszont egyáltalán nem elegendő a mindennapi fogmosás. A dentálhigiénia pontosan arra hivatott, hogy megoldja, illetve megelőzze az előforduló problémáinkat.

A dentálhigiénia tulajdonképpen egyfajta gyűjtőneve minden olyan fogászati tevékenységnek, melyek biztosítják az egészséges íny és tiszta fogazat megtartását, illetve előteremtését. Ezen felül pedig abban is segítenek, hogy a napi szájápolás megfelelően és könnyen épüljön bele a mindennapjainkba. Egyáltalán nem mindegy az sem, hogyan mosunk fogat, mivel, és milyen kiegészítő szájápolási lépéseket teszünk ezen felül. De ennél is tovább kell mennünk, ha valóban szép és egészséges fogazatot szeretnénk, elkerülve ezzel a nagyobb problémák kialakulásának lehetőségét.

A dentálhigiénia rendkívül fontos szerepet tölt így be a fogászatban

Az otthoni szájápolás mellett sokszor elengedhetetlen, hogy a tökéletes és egészséges mosoly fenntartásáért ellátogassunk a fogászati rendelőbe, ahol professzionális eljárásokkal segítenek nekünk ebben. Már akkor sokat teszünk fogaink és szájüregünk egészségéért, ha rendszeresen elmegyünk fogászati szűrésre, hiszen itt mindig kiderül, ha valami probléma van fogainkkal. Aki pedig egyszer elkezdi a fogazat karbantartását, az úgyis tudja, mikor kell legközelebb beülnie a fogászati székbe ahhoz, hogy a szép eredmény fenntartható legyen.

A szájüreg egészségét olyan kezelések szolgálják, melyeknek fő célja, hogy megteremtsék annak tisztaságát, elősegítve ezzel azt is, hogy nem kell tartanunk majd a különböző fertőzésektől sem. Főként fogtisztító, fogregeneráló, valamint fogkozmetikai beavatkozások segítenek ebben.


A szájhigiénia megfelelő kialakítása kulcsfontosságú prevenciót jelent

Ha nem megfelelő a szájhigiénia, az sajnos igen gyorsan vezethet nagyobb problémákhoz. A fogakon a lepedék előbb-utóbb fogkőlerakódásokat eredményez, ami aztán később még nagyobb gondokat indít el. Éppen ezért kiemelkedő fontosságú, hogy helyes fogmosási és szájápolási technikák elsajátításával nagyobb hangsúlyt adjunk a megelőzésnek is!


Milyen dentálhigiéniás panaszok léphetnek fel?

A mindennapokban elég gyakori kellemetlenséget jelenthet például a rossz lehelet, de ugyancsak sokszor fordul elő, hogy érzékeny, gyulladt a fogíny. Az sem ritka, amikor fogmosáskor vérzést tapasztalunk, de sajnos ez az állapot még fokozódhat is, amikor ínysorvadás indul el. Ugyancsak a dentálhigiéniás panaszok közé sorolható a laza és mozgó fog, valamint a szemmel is látható elszíneződések és lerakódások a fogainkon. Ezen felül bármilyen kellemetlenséget, irritációt, érzékenységet érzünk, jobb, ha nem várunk, és szakértő segítséget, tanácsot kérünk! Minél hamarabb tesszük ezt meg, annál könnyebben lehet útját állni a panaszoknak!


Dentálhigiénai kezelések

Rendelőnkben olyan dentálhigiéniai kezelések segítik a páciensek szájüregét tisztán és egészségesen tartani, melyek fogászati és esztétikai szempontból is megoldják a felmerülő problémákat. A fogkő eltávolítás, a homokfúvás, illetve a fogfehérítés minden páciens számára személyre szabottan varázsol gyönyörű mosolyt, attól függően, hogy ki milyen panaszokkal érkezik.

ultrahangos fogkő eltávolítás

FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS


A fogkő sajnos még helyes szájápolás mellett is felüti a fejét előbb-utóbb. Amennyiben nem kezeljük a problémát, az nagyobb fogászati problémákhoz – fogínygyulladáshoz, fogágybetegséghez, de akár a fogak elvesztéséhez – is vezethet. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy rendszeresen, legalább évente megszabaduljunk a fogkőtől. Ezzel nem csak szájüregünk egészségét tartjuk fenn, hanem természetesen ragyogó mosolyunk is lesz!


AirFlow fogászati homokfúvás

FOGÁSZATI HOMOKFÚVÁS


Talán még mindig nagyon sokan nem ismerik ezt a fogászati eljárást, pedig rengeteg előnye van! A fogászati homokfúvás, más néven Airflow fogtisztítás önálló kezelésként is megállja a helyét, de lehet alkalmazni a professzionális fogtisztítási eljárások kiegészítéseként is. Lássuk, pontosan mi is ez a kezelés, és mikor érdemes igénybe venni!


hidegfényes fogfeherítés

FOGFEHÉRÍTÉS


A mindennapi kávé és egyéb színező ételek és italok fogyasztása sajnos komoly nyomokat hagy a fogazaton. Persze a fogak elszíneződésének más okai is lehetnek, azonban minden esetben egy nagyon zavaró jelenségről beszélhetünk. Ahhoz, hogy újra nyugodtan mosolyoghassunk, érdemes kihasználni a fogfehérítés adta lehetőségeket. Az eljárást követően azonnal látható az eredmény, mely akár több árnyalattal fehérebb fogakat jelent.


Lépj kapcsolatba velünk!

Elérhetőségek


Budapest belvárosában a 7. kerületben található impozáns fogászati rendelésünkön vája Önt dr. Kachelmann Sára szájsebész szakorvos és csapata


IDŐPONTFOGLALÁS

Telefon:
06 30 556 6000FOGÁSZATI RENDELŐ

Budapest, 7. kerület
Rottenbiller u. 5/b.
Kövess minket!

Közösségi médiaCopyright by AmonDent 2022. All rights reserved.

Amondent-footer-logo
Átépítünk