Hogyan csináljuk?

FOGÁSZATI HOMOKFÚVÁS

A fogászati homokfúvás egy speciális készülék segítségével történik. Ezzel fújunk nagy nyomáson az érintett fogakra egy kevert anyagot, ami vízből, levegőből és egy igen apró szemcséjű homokporból áll.

Homokfúvással a tökéletes mosolyért

Talán még mindig nagyon sokan nem ismerik ezt a fogászati eljárást, pedig rengeteg előnye van! A fogászati homokfúvás, más néven Airflow fogtisztítás önálló kezelésként is megállja a helyét, de lehet alkalmazni a professzionális fogtisztítási eljárások kiegészítéseként is. Lássuk, pontosan mi is ez a kezelés, és mikor érdemes igénybe venni!

Az erősen színező ételek és italok – mint például a kávé, a tea, a paradicsom, a cékla stb. – fokozott fogyasztása esetén olyan elszíneződések jöhetnek létre, melyek más eljárással önmagában nem orvosolhatók. Ugyancsak igaz lehet ez akkor is, ha valaki esetleg erős dohányos. A fogászati homokfúvás viszont éppen arra hivatott, hogy ezekkel a pigment-lerakódásokkal felvegye a harcot, garantálva ezzel a tökéletesen szép mosoly eredményét. Nem csak fehérebbek lehetnek a fogaink, hanem sima felületet kapnak, így a későbbi lerakódások tisztítása is könnyebb lesz majd a kezelést követően.

Homokfúvás fogászati kezelés


Mikor alkalmazzuk?

Önálló kezelésként is szóba jöhet ez a hatékony és egyben kíméletes fogtisztító kezelés, amennyiben csak apró elszíneződésektől szeretnénk megszabadulni. Ezzel a technikával természetesen fehér és egyben sima felszínű fogakat érhetünk el. A homokfúvás tulajdonképpen egyfajta fogfehérítési eljárás, hiszen leszedi a felszíni elszíneződéseket. Amennyiben viszont nagyobb a gond, a LED-fényes fogfehérítés segíthet, mely a fogak további elszíneződését is orvosolja. Ha pedig egyéb kezelésre is szükség van fogaink egészségének és szépségének megőrzéséért, akkor a homokfúvás inkább az eredmény tökéletesítésére szolgál.


Hogyan történik a kezelés?

A fogászati homokfúvás egy speciális készülék segítségével történik. Ezzel fújunk nagy nyomáson az érintett fogakra egy kevert anyagot, ami vízből, levegőből és egy igen apró szemcséjű homokporból áll. Ez a nehezen elérhető helyekre is bejut, és anélkül távolítja el az igazán makacs szennyeződéseket, hogy a fogfelszínen kárt ejtene. A kezelés teljesen fájdalommentes, sem a fogakra, sem a fogínyre nem jelent veszélyt.

Az eredmény minden esetben magáért beszél, hiszen búcsút inthetünk a kellemetlen elszíneződéseknek, emellett pedig csillogó, sima felszínű fogaink lesznek. Ráadásul lehetőségünk van arra is, hogy a homokfúváshoz használt finom port ízesített változatban kérjük, így még komfortosabb lesz a kezelés.


Egyéb kezelések kiegészítése fogászati homokfúvással

Az ultrahangos fogkő eltávolítással gyönyörű eredményeket érhetünk el, azonban vannak olyan esetek, amikor érdemes a kezelést homokfúvással is kiegészíteni. Egyes területekről ugyanis hiába pattog le a fogkő, a felrakódott elszíneződések mégis makacs módon megmaradhatnak.

Ez előfordulhat például akkor, ha szorosan egymás mellett álló fogak felszínéről van szó, illetve a rágófogak barázdáiban találkozhatunk effajta jelenséggel. Ilyen esetekben a homokfúvás hatékonyan képes eltávolítani az ultrahangos fogkő eltávolítás során esetlegesen megmaradó, akár szabad szemmel nem is látható fogkőszemcséket, valamint a felrakódott elszíneződéseket is.

Lépj kapcsolatba velünk!

Elérhetőségek


Budapest belvárosában a 7. kerületben található impozáns fogászati rendelésünkön vája Önt dr. Kachelmann Sára szájsebész szakorvos és csapata


IDŐPONTFOGLALÁS

Telefon:
06 30 556 6000FOGÁSZATI RENDELŐ

Budapest, 7. kerület
Rottenbiller u. 5/b.
Kövess minket!

Közösségi médiaCopyright by AmonDent 2022. All rights reserved.

Amondent-footer-logo
Átépítünk